Veilig daten

VEILIG DATEN

 • Relatieplaza.eul zet zich in voor jouw veiligheid
 • Bescherming van persoonsgegevens
 • 100% gecontroleerde profielen
 • Houd zelf de controle
 • Betrouwbaar

RELATIEPLAZA.EU ZET ZICH IN VOOR JOUW VEILIGHEID

 • Validering van profielen bij inschrijving
 • Detectie en verwijderen van onjuiste profielen
 • Help ons en meld ongepast gedrag:

HOE?

 • Klik op “Rapporteren” vanaf je profielpagina
 • Klik op “Blokkeren” om iemand op de zwarte lijst te zetten.
 • Relatieplaza.eu verifieert elke melding en neemt de nodige maatregelen om de betrokken persoon te waarschuwen of te verwijderen.

BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS

Jouw persoonlijke gegevens zijn strikt vertrouwelijk (e-mailadres, telefoonnummer, echte identiteit).

 • Relatieplaza.eu zal deze gegevens nooit doorgeven aan andere members van de site.
 • Alleen jij kunt beslissen aan wie je ze wilt meedelen mits naleving van de algemene gebruiksvoorwaarden van Relatieplaza.eu.

100% GECONTROLEERDE PROFIELEN

 • De profielomchrijving en foto’s worden systematisch gecontroleerd door ons team moderatoren voordat ze online worden geplaatst op de site.
 • Veritifcatie van de overeenkomst tussen gegevens in het profiel, de foto en de beschrijving.
 • Foto’s, profielomschrijving of profielen die onjuist of vulgair zijn of niet voldoen aan de algemene gebruiksvoorwaarden worden systematisch geweigerd.

HOUD ZELF DE CONTROLE

 • Voor jouw gemoedsrust staan er 3 functies ter beschikking:
 • Zet iemand op de “Zwarte lijst” en voorkom dat die member contact met jou kan opnemen (e-mail, chatten).
 • Dankzij de Contactfilter kun je kiezen wie jou kan contacteren, door voor jou belangrijke criteria te kiezen (foto, leeftijd, etc.). Members die niet aan deze criteria voldoen, kunnen jou niet contacteren.

BETROUWBAAR

 • Relatieplaza.eu verbindt zich ertoe geen valse profielen aan te maken maar de lijst met te ontmoeten personen uit te breiden.
 • Relatieplaza.eu verbindt zich ertoe geen hostessen of animatoren aan te werven om het aantal contacten en berichten op de site uit te breiden.

Veilig daten

Onze prioriteit is de veiligheid van onze members. Iemand voor de eerste keer ontmoeten is spannend en leuk, maar jouw veiligheid is het belangrijkste. Hoe je Relatieplaza.eu ervaart heb je helemaal zelf in de hand, er zijn bepaalde veiligheidsrichtlijnen waar je je zowel online als offline aan hoort te houden tijdens het daten.

Lees de tips en de informatie die hieronder zijn weergegeven. In het belang van je eigen veiligheid en welzijn raden wij je sterk aan om deze richtlijnen te volgen. Ga echter af op je eigen gevoel, want je bent zelf het beste in staat om je eigen veiligheid te beoordelen en deze richtlijnen zijn niet bedoeld als vervanging van je eigen inschattingsvermogen.

Online gedrag

Financieel: bescherm je financiën & stuur nooit geld of financiële informatie

Reageer nooit op verzoeken die je vragen om geld op te sturen, in het bijzonder naar het buitenland of door middel van een overschrijving. Meld deze verzoeken onmiddellijk aan ons, zelfs als de persoon in kwestie beweerd dat het noodgeval is. Het overmaken van geld is hetzelfde als het geven van contant geld: de zender heeft geen enkele bescherming tegen het verlies en het is bijna onmogelijk om deze transactie terug te vorderen, ongedaan te maken of het op te sporen na verzending.
Bescherm je persoonlijke gegevensGeeft nooit persoonlijke informatie zoals: sofinummer, creditcardnummer, bankgegevens, je werk of huisadres aan mensen die je niet kent of niet persoonlijk hebt ontmoet.

Let op: Relatieplaza.eu zal nooit om je gebruikersnaam en wachtwoord vragen in een e-mail. Mocht je iets hebben ontvangen, meld dit direct aan ons.
Wees web wijs

Blokkeer en meld verdachte gebruikers op Relatieplaza.eu. Je kunt alle verdachte gebruikers blokkeren en anoniem rapporteren via elke profielpagina, e-mail of via een bericht. Houd gesprekken met andere gebruikers op het Relatieplaza.eu platform. Fraudeurs zullen proberen om het gesprek verder te laten gaan buiten het platform, dus via sms, persoonlijke e-mail of telefoongesprekken. Binnen het platform communiceer je gratis binnen de daarvoor beschikbare abonnementen.

Meld verdacht gedrag

Je kunt hier een melding maken als iemand onze gebruiksvoorwaarden schendt. Voorbeelden van het schenden van onze voorwaarden:

 • Iemand vragen om geld of donaties
 • Het aanvragen van foto’s
 • Als minderjarige het platform gebruiken
 • Gebruikers intimiderende of beledigende berichten sturen
 • Ongepast gedrag vertonen voor, tijdens of na iemand te hebben ontmoet
 • Frauduleuze profielen of registratie aanmaken
 • Spam of verzoeken, zoals 1-900 berichten sturen in een korte tijd of poging om mensen producten of diensten te verkopen

Offline gedrag

Voor het eerst elkaar in het echt ontmoeten is spannend, maar neem altijd voorzorgsmaatregelen en volg de richtlijnen hieronder. Deze helpen je om veilig te blijven tijdens deze dates:

Kennismaking

Bouw op ons platform een goed contact op voordat je samen op date gaat. Mensen met slechte bedoelingen pushen vaak om de communicatie buiten het platform voort te zetten.

Ontmoet elkaar op een openbare plek

Heb je besloten dat je iemand genoeg vertrouwt om hem of haar in het echt te ontmoeten, spreek dan af op een openbare plaats waar ook andere mensen zijn. Spreek nooit direct bij iemand thuis af. Het is prima om eerst alleen een drankje te doen. Als er een match is kan je altijd nog besluiten om er een etentje aan vast te plakken.

Vertel je vrienden of familie wat je plannen zijn

Informeer een vriend of familielid wat je plannen zijn en waar je naartoe gaat. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon is opgeladen en dat je deze bij je draagt.

Je vervoer van en naar de locatie

Houd zelf de controle en zorg voor je eigen vervoer. Mocht de date niet lopen zoals je had verwacht, dan bepaal je zelf wanneer je weg gaat en ben je niet afhankelijk van je date.

Blijf nuchter

Consumptie van alcohol en/of drugs kan je beoordelingsvermogen beïnvloeden en je mogelijk in gevaar brengen. Het is belangrijk om een heldere geest te hebben en houden tijdens je date. Wees ervan bewust dat mensen die een slechte intentie hebben, zullen proberen je te drogeren door iets in je drankje(s) te stoppen.

Gezondheid

Relatieplaza.eu heet iedereen welkom en wil dat members een gezonde relatie kunnen opbouwen. Een belangrijk aspect van een gezonde relatie – gevormd op relatieplaza.eu of op een andere manier – is zorgen voor een goede seksuele intentie en veiligheid. En als Member zijnde van relatieplaza.eu is het jouw verantwoordelijkheid om de volgende richtlijnen tot je te nemen, mocht je kiezen om seksuele gemeenschap te hebben:

Bescherm jezelf

Zorg dat jij of je partner goede bescherming gebruikt als je seksuele gemeenschap hebt. Condooms en andere voorbehoedsmiddelen kan het risico verminderen van het doorgeven van soa’s zoals HIV. Je kunt echter nog steeds bepaald soa’s zoals herpes of HPV door huidcontact overdragen of krijgen van je partner, zelfs bij het gebruik van een condoom. Neem de maatregelen die passend zijn voor de situatie.

Wees open en eerlijk

Het is volkomen normaal om en gesprek te openen met je partner over je seks voordat er seksuele gemeenschap plaatsvindt. Alle onderwerpen, zoals het seksuele verleden, het aantal bedpartners, de laatste keer seks en de laatste keer dat jullie je hebben getest op soa’s, kunnen open besproken worden. Veel soa’s zijn te genezen of te behandelen. Mocht een van jullie een soa hebben die behandelbaar is, dan is het goed om beide behandeld te worden om te voorkomen dat jullie opnieuw besmet raken van elkaar. Het is belangrijk om deze open en eerlijke gesprekken samen te hebben.

Vaccineren

Door vaccinatie is het mogelijk om het risico op soa’s te beperken. Maak een afspraak met je arts of een professional bij een seksuele gezondheidskliniek voor meer informatie.

Weet waar je staat

Sommige soa’s vertonen geen symptomen. Het is daarom van belang om je regelmatig te laten testen voor je eigen gezondheid en het helpen voorkomen van het verspreiden van soa’s. Vraag na het testen een kopie van de testresultaten zodat je zeker bent van de je gesteldheid.

Voor verdere hulp, ondersteuning of advies:In het geval dat er iets gebeurd, bel dan onmiddellijk 112. Onder noodsituaties vallen onder andere een dreiging van geweld, seksueel geweld of als jouw gezondheid of van iemand anders in gevaar is.

Als er iets is gebeurd en je hebt behoefte aan hulp, ondersteuning of advies met betrekking tot fysiek of seksueel geweld dan kun je contact opnemen met onderstaande meldpunten:

Verkrachting of aanranding – Centrum seksueel geweld

24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0188

www.centrumseksueelgeweld.nl

Ongewenst zwanger

Van 09:00 – 23:00 bereikbaar op het telefoonnummer 0800-4400003

www.siriz.nl

Slachtofferhulp bij huiselijk geweld

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 -17-00 op het telefoonnummer 0900-0101

www.slachtofferhulp.nl